Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering De Fryske Marren

Meer info over de aansprakelijkheidsverzekering in De Fryske Marren? Deze AVP is een verzekering dekt schade die (per ongeluk) door jou of een gezinslid wordt veroorzaakt. Hij komt van pas als per ongeluk iets stuk maakt van iemand. Je moet dan denken aan schade aan spullen of letselschade (schade aan personen). Denk dan aan cases zoals:

 • je gooit bier over de bank van een vriend
 • je morst een kop koffie over een meubel van een vriend
 • je rijdt iemand aan met de fiets
Je bent vrij om het af te sluiten, toch is 95% van de Nederlanders verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in De Fryske Marren, gemeente De Fryske Marren, Friesland is er al vanaf €2,3 tot €5,55. Voor dat geld ben je zo verzekerd tot €3.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Netnummer0514 (+31514)
Bewoners51265
Postcodes8560
WijkenAkmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel
Plaatsen in de buurtverzekering-De Bilt, aansprakelijkheidsverzekering-Dantumadiel, polis-Dalfsen, verzekeringspakket-Culemborg, Cuijk en verzekeraar-Cromstrijen
aansprakelijkheidsverzekering-de-fryske-marren

AVP vergelijken De Fryske Marren februari 2024

Dingen gebeuren soms zonder reden. Jij (of een ander gezinslid) maakt iets kapot bij iemand anders. Bijvoorbeeld toestanden als jouw hond maakt krassen op de auto van de buurman of je veroorzaakt lichamelijk letsel bij een ander. Wanneer jij wettelijk aansprakelijk bent, zul je daarvoor zelf voor de kosten opdraaien. Door de aparte aansprakelijkheidsverzekering ben je hiertegen verzekerd. Vanaf €3,05 tot €4,2 dek je schade tot een zelf gekozen bedrag, bijvoorbeeld 1.750.000

Eenvoudig zelf vergelijken?
Een goede aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk. Via de de vergelijker kun jij gemakkelijk De Fryske Marren AVP verzekeringen vergelijken. Bekijk welke polis in lijn is met jouw voorwaarden. Denk aan aanbieder als Nationale Nederlanden of Unive. Zo profiteer je van een passende dekking, en een lage premie! Een aantrekkelijke polis tegengekomen? Online kan je snel een polis afsluiten. In veel gevallen stap je zelf online over. Lees verder over: Independer dekking.

Details betreffende de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die je beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid’. Schades met opzet toegebracht worden niet vergoed.

Moet ik verplicht een aansprakelijkheidsverzekering nemen?

Je bent niet verplicht een AVP te nemen. Maar vrijwel elke Nederlander is wel verzekerd. Mogelijk – juist bij letselschade – kan je een flinke claim ontvangen. Tegen een klein bedrag p/maand ben je hiervoor verzekerd.

Voor welk bedrag (€) ben ik verzekerd?

Legio verzekeraars gaan uit van een maximale uitkering van €1.250.000 tot circa 2.000.000. Pas op voor onderverzekering. Wanneer je te maken hebt met letselschade kan het bedrag flink oplopen.

Hoeveel kost een AVP verzekering?

Het tarief heeft te maken met het max. te verzekeren bedrag, het type huishouden, en het gekozen eigen risico. De prijzen fluctueren tussen de €2,1 – €5,45.

Benodigde tijd: 3 minuten

Zo’n aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Kies geboortedatum

  Oudere huishoudens betalen de voordeligste tarieven betreft een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit De Fryske Marren afsluiten.

 2. Klik op de gewenste familiesamenstelling

  Een kleine gezin of wellicht een gezin inclusief kinderen? Grote gezinnen betalen meer premie.

 3. Welk bedrag wil je verzekeren?

  Dit bedraagt ongeveer €1.250.000 tot €3.000.000. Een dure dekking betekent een hoger maandbedrag.

 4. Bepaal eigen risico

  Je kunt kiezen voor €0,00, of een bedrag van rond de €45.

 5. Vergelijk aanbieders + overstappen

  Vervolgens bekijk je alle relevante AVP’s. Klik op jouw voorkeur en regel de overstap zelf online.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat kost een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in De Fryske Marren? Achterhaal de beste of goedkoopste polissen in de regio 8560, 8561.

Top aansprakelijkheidsverzekeringen + woonverzekeringen van februari 2024

 • OHRA AVP
 • Verzekeruzelf.nl Aansprakelijkheid
 • FBTO Aansprakelijkheidsverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)

Welke verzekering is de goedkoopste voor particulieren?

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (ook wel AVP) verzeker je jezelf tegen de financiële gevolgen vanschade aan personen en spullen. Het is duidelijk: de prijzen verschillen wel degelijk. Een verzekering via OHRA kan soms fors duurder zijn dan die van bijvoorbeeld Unive. Is dit te verklaren? Zo’n assuradeur heeft weer een andere dekking en voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in De Fryske Marren? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Hieronder vind je nuttige adviezen:

 1. Kijk kritisch naar je dekking. Moet jij echt de maximale dekking?
 2. Selecteer een pakketverzekering: Combineer de AVP tegelijkertijd met de woonverzekeringen. Op die manier krijg je extra pakketkorting.
 3. Ga voor een vrijwillig eigen risico. Je betaalt zelf een klein stukje bij een schadegeval. Maar je maandbedrag wordt lager
 4. Factureer jaarlijks: Betaal je de premie in één keer? Dan krijg je mogelijk nog 2% of 3% extra korting.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Zorg dat jouw aansprakelijkheidsverzekering betaalbaar blijft. Blijf vergelijken, en regel je opstap direct online. Dat mag elk jaar opnieuw!

Optie: Kies voor een complete woonhuisverzekering + AVP

Een AVP is in de regel niet duur. Vanaf slechts €2,85 profiteer je van een prima dekking. Wist je dat je nog meer kunt bezuinigen? Vaak is het gunstig om jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering te koppelen aan de noodzakelijke woonverzekeringen. Je moet dan als eerst denken aan de opstal- en inboedelverzekering. Tevens, de auto, reis-, en rechtsbijstandverzekering zijn prima te combineren. Soms heb je dan recht op meer pakketkorting. Dit is het moment, ga aansprakelijkheid in De Fryske Marren verzekeren.

5 voordelen van een woonverzekering

 • Woonpakket-aanbieding
 • Overzichtelijk
 • Geen onenigheid wie wat verzekert
 • Besparen op polis- en administratiekosten
 • Een duidelijke nota per maand

‘Overzichtelijk en gemakkelijk in gebruik’

K. Smit, De Fryske Marren (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente