Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Rohel

Meer info over de aansprakelijkheidsverzekering in Rohel? Zo’n AVP is de verzekering die – op basis van aansprakelijkheid – dekking verschaft als je een schadevergoeding moet betalen. Dit is nodig op het moment dat je schade toebrengt aan iemands bezittingen. Het gaat om schade aan eigendommen en/of letselschade (schade aan personen). Je kunt denken aan situaties als:

 • je morst een glas cola over het tapijt van de buurman
 • een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurman
 • je rijdt iemand aan met de fiets
Het is niet verplicht, maar het is geen overbodige luxe. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Rohel, gemeente De Fryske Marren, Friesland wordt al aangeboden vanaf €2,8 t/m €5,1. Je kiest zelf het verzekerde bedrag, bijvoorbeeld €1.250.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDe Fryske Marren
Regionummer0513 (+31513)
Aantal inwoners51.265
Postcodegebied8507
WijkenAkmarijp, Bakhuizen, Balk, Bantega, Boornzwaag, Broek, Delfstrahuizen, Dijken, Doniaga, Echten, Echtenerbrug, Eesterga, Elahuizen, Follega, Goingarijp, Harich, Haskerhorne, Idskenhuizen, Joure, Kolderwolde, Langweer, Legemeer, Lemmer, Mirns, Nijehaske, Nijemirdum, Oldeouwer, Oosterzee, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Ouwsterhaule, Ouwster-Nijega, Rijs, Rohel, Rotstergaast, Rotsterhaule, Rottum, Ruigahuizen, Scharsterbrug, Sint Nicolaasga, Sinjohannesga, Sloten, Snikzwaag, Sondel, Terherne, Terkaple, Teroele, Tjerkgaast, Vegelinsoord, Wijckel
Plaatsen nabijverzekering-haskerhorne, aansprakelijkheidsverzekering-snikzwaag, polis-joure, verzekering-slijkenburg, AVP-goengahuizen en aldeboarn
aansprakelijkheidsverzekering-rohel

AVP vergelijken Rohel mei 2024

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Iemand uit het gezin beschadigt iets bij een ander. Voorbeelden zijn taferelen als jij maakt krassen op de auto van iemand anders of je veroorzaakt een gebroken enkel. In het geval dat jij wettelijk aansprakelijk bent, kan dat een aanzienlijke kostenpost worden. Via de aparte aansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar niet druk om te maken. Al vanaf €2,95 – €4,4 kies je zelf een te verzekeren bedrag van bijvoorbeeld €1.500.000

Eenvoudig zelf vergelijken?
Hoe vind ik een gewoon goede aansprakelijkheidsverzekering? Aan de hand van de AVP-vergelijker kan je eenvoudig Rohel AVP verzekeringen vergelijken. Zoek uit welk product overeenkomt met jouw ideaalplaatje. Misschien wel Nationale Nederlanden of ABN-AMRO. Zodoende profiteer je van een betrouwbare dekking, en een lage premie! Een aantrekkelijke polis tegengekomen? Sluit deze direct online af. De nieuwe aanbieder helpt met de overstap. Bekijk ook Allianz dekking.

Top 5 vragen m.b.t.de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering dekt schade die (per ongeluk) door jou of een gezinslid wordt veroorzaakt’. Schades die met opzet worden veroorzaakt vallen niet binnen de dekking.

Moet ik verplicht een aansprakelijkheidsverzekering nemen?

De AVP is niet bij wet verplicht. Desondanks is het niet heel onverstandig. In de praktijk – denk aan letselschade – kan je een enorme “rekening” krijgen. Tegen een klein bedrag p/maand krijg jij maximale zekerheid.

Hoe hoog bedraagt het max. verzekerde bedrag?

Veel verzekeraars bieden jou vergoedingen die beginnen bij €1.250.000 – 2.900.000. Kijk uit dat je niet te weinig verzekerd. Wanneer je te maken hebt met letselschade is een goede AVP een must.

Wat kost een AVP verzekering?

De premie komt tot stand door het verzekerde bedrag, de gezinssituatie, en het eigen risico. De kosten liggen tussen de €2,8 tot €5,95.

Benodigde tijd: 3 minuten

Zo’n aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Selecteer je geboortedatum

  Oudere mensen betalen een voordelige prijs als ze een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Rohel afsluiten.

 2. Type gezin (kinderen)

  Woon je zelfstandig of juist een gezin met kinderen? Huishoudens met kids hebben te maken met een hogere prijs.

 3. Welk bedrag wil je verzekeren?

  Dit varieert van €1.500.000 tot €3.000.000. Een dure dekking heeft als consequentie; een duurdere premie.

 4. Bepaal eigen risico

  Dit kan zijn €0,00, of een bedrag van rond de €150.

 5. Vergelijk aanbieders + overstappen

  Vervolgens bekijk je de beste AVP’s. Klik op jouw voorkeur en sluit jouw polis zelf over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat zijn de kosten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Rohel? Achterhaal alle verzekeraars in de regio 8507.

Top aansprakelijkheidsverzekeringen + woonverzekeringen van mei 2024

 • Nationale Nederlanden AVP
 • Aegon Aansprakelijkheid
 • Klaverblad Aansprakelijkheidsverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)

Wat is de goedkoopste verzekering voor particulieren?

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (afgekort AVP) dek jij je in voor de aansprakelijk van schade aan derden. Zoals je hierboven kunt zien: de onkosten verschillen wel degelijk. De verzekeringen van Centraal Beheer kan qua prijs afwijken van een verzekering van Nationale Nederlanden. Hoe komt dat? Iedere aanbieder werkt met eigen voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Rohel? Er is geen polis die overal de goedkoopste is. Verderop bekijk je een aantal concrete tips:

 1. Kijk kritisch naar je dekking. Is €3.000.000 noodzakelijk?
 2. Combineer met andere verzekeringen: Stel jouw AVP samen, samen met je woonverzekeringen. De pakketkorting kan erg oplopen.
 3. Kijk of je het eigen risico kunt verhogen. Je gaat wel iets betalen in het geval van schade. Daar tegenover staat een aantrekkelijke premie
 4. Jaarlijks overmaken: Probeer de premie in één keer te voldoen. Dan krijg je mogelijk nog 2% of 3% extra korting.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Zorg dat jouw aansprakelijkheidsverzekering betaalbaar blijft. Blijf vergelijken, en regel je opstap direct online. Dat mag elk jaar opnieuw!

Optie: Kies voor een complete woonhuisverzekering + AVP

Een AVP is in de regel niet duur. Met een premie van €2,35 zijn de meeste risico’s al afgedekt. Wellicht kan het nog voordeliger. In de basis is het raden we aan om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te bundelen met de verplichte woonverzekeringen. Denk aan de inboedelverzekering en opstalverzekering. Daarnaast de rechtsbijstand-, auto en reisverzekering vallen daar vaak ook binnen. Soms heb je dan recht op meer pakketkorting. Dit is het moment, ga aansprakelijkheid in Rohel verzekeren.

5 redenen voor woonverzekeringen!

 • Combinatie-deal
 • Één aanspreekpunt
 • Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 • Slechts eenmaal poliskosten
 • Grip op de kosten

‘Gemakkelijk online schade declareren’

O. Visser, Rohel (mei 2024)