Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Dantumadiel

Speur jij naar een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering in Dantumadiel? Deze AVP is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. De noodzaak van deze polis spreekt voor zich zodra jij privé eigendommen van mensen ruïneert. Het gaat om schade aan eigendommen en/of psychische problemen (letselschade). Je kunt denken aan situaties als:

 • jij maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • je morst een kop koffie over de bank van een familielid
 • je veroorzaakt lichamelijk letsel bij een ander
Het is niet verplicht, toch is 95% van de Nederlanders verzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Dantumadiel, gemeente Dantumadiel, Friesland is al verkrijgbaar vanaf €3,75 t/m €4,35. Je bent verzekerd tot bijvoorbeeld €1.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteDantumadiel
(Regio) nummer0511 (+31511)
Aantal inwoners19015
Postcodegebieden9270
WijkenCentrum, Oost, Zuid, West
Naburige plaatsenverzekering-Dalfsen, aansprakelijkheidsverzekering-Culemborg, polis-Cuijk, verzekeringspakket-Cromstrijen, Cranendonck en verzekeraar-Coevorden
aansprakelijkheidsverzekering-dantumadiel

AVP vergelijken Dantumadiel februari 2024

Dingen gebeuren soms zonder reden. Een van de gezinsleden brengt schade toe aan iets of iemand. Zoals toestanden als een vaas laten vallen maar ook door jouw schuld breekt iemand zijn enkel. Mits jij hiervoor wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld, zul je daarvoor zelf voor de kosten opdraaien. Via een eigen aansprakelijkheidsverzekering is dat gedeelte afgedekt. Al vanaf €1,9 – €5,85 kies je zelf een te verzekeren bedrag van bijvoorbeeld €3.000.000

Eenvoudig zelf vergelijken?
Hoe vind ik een gewoon goede aansprakelijkheidsverzekering? Met behulp van onze tool kan men direct Dantumadiel AVP verzekeringen vergelijken. Ontdek zelf welk product in lijn is met jouw ideaalplaatje. Je kunt denken aan verzekeraars als Nationale Nederlanden of Verzekeruzelf.nl. Zodoende ontvang je een goede dekking, en voordelige premies! Een aantrekkelijke polis tegengekomen? Online kan je snel een polis afsluiten. Overstappen kost maar weinig tijd. Mogelijk interessant: Huis In Eén Verzekeringen dekking.

Veelgestelde vragen over de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een vrijwillige verzekering die je beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid’. Schades die expres wordt veroorzaakt vallen niet binnen de dekking.

Moet ik verplicht een aansprakelijkheidsverzekering nemen?

Je mag zelf weten of je een AVP afsluit. Alleen is het niet heel onverstandig. In enkele gevallen – vooral bij letselschade – is de potentiële schade niet te overzien. Tegen een klein bedrag p/maand kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Tot welk bedrag ben ik verzekerd?

Het gros van de verzekeraars bieden bedragen die variëren van €1.300.000 tot zo’n 2.300.000. Pas op voor onderverzekering. Bij complexe vormen van letselschade is een goede AVP een must.

Wat kost een AVP verzekering?

Het tarief hangt samen met het verzekerde bedrag, de gezinsgrootte, en de vrijwillige eigen bijdrage. De onkosten vinden we terug tussen de €3,55 t/m €6,00.

Benodigde tijd: 3 minuten

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Start met je leeftijd

  Oudere huishoudens profiteren van de scherpste premies op het moment dat zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Dantumadiel afsluiten.

 2. Type gezin (kinderen)

  Een kleine gezin of ook een gezin inclusief kinderen? Een gezin met bijv. 2 kinderen zijn duurder uit.

 3. Selecteer verzekerd bedrag

  Dit bedraagt ongeveer €1.750.000 tot €2.250.000. Een dure dekking heeft als consequentie; een duurdere premie.

 4. Hoogte van het eigen risico

  Je kunt kiezen voor €0,00, of kies voor een bijdrage van €200.

 5. Vergelijk aanbieders + overstappen

  Hierna tref je de beste AVP’s. Klik op de gewenste verzekeraar en stap online over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat kost een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Dantumadiel? Bekijk de voordeligste assuradeurs in de regio 9270, 9271.

Top aansprakelijkheidsverzekeringen + woonverzekeringen van februari 2024

 • Ditzo AVP
 • HEMA Aansprakelijkheid
 • Inshared Aansprakelijkheidsverzekering
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)

Wat is de voordeligste verzekering voor particulieren?

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (ook wel AVP) verzeker je jezelf tegen de financiële gevolgen vanschade aan spullen of personen. Het is duidelijk: de premies zijn aan verandering onderhevig. De dekkingen van OHRA kan qua prijs afwijken van een AVP van Aegon. Is dit te verklaren? De verzekeraar heeft weer een andere dekking en voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Dantumadiel? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Hierna lees je nuttige adviezen:

 1. Kies niet blind voor het hoogste bedrag. Heb je zo’n hoge uitkering nodig?
 2. Kies voor een verzekeringspakket: Stel jouw AVP samen, bij de aanbiedingen van woonverzekeringen. Zo profiteer je van pakketkorting.
 3. Ga voor een vrijwillig eigen risico. Je gaat wel iets betalen in het geval van schade. Daar tegenover staat een aantrekkelijke premie
 4. Jaarlijks overmaken: Maak jij de premies in 1 keer over? Dan krijg je mogelijk nog 2% of 3% extra korting.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Voorkom dat je teveel betaalt voor jouw aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk verzekeraars elke 12 maanden, en wees niet bang om over te stappen. Je mag elk jaar overstappen!

Mogelijkheid: neem een woonhuisverzekering plus AVP

De instapprijs van een AVP is erg laag. Al vanaf €2,2 zijn de meeste risico’s al afgedekt. Hieronder vertellen we hoe het nog voordeliger kan. Het is doorgaans slim om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te bundelen met de noodzakelijke woonverzekeringen. Voorbeelden zijn inboedel- en opstalverzekering. Advies: rechtsbijstand-, auto en reisverzekering zijn mogelijk ook te combineren. Dit resulteert in een aantrekkelijke pakketkorting. Ga dus je aansprakelijkheid in Dantumadiel verzekeren.

Waarom kiezen voor woonverzekeringen?

 • Combinatie-korting
 • Overzichtelijk
 • Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 • Minder administratiekosten
 • Grip op de kosten

‘Duidelijk overzicht met aanbieders’

Q. Jonker, Dantumadiel (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente