Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering (ook wel AVP) dekt de schade die u als particulier aanricht. Denk hierbij zowel aan schade aan andere personen als aan goederen. Wat niet gedekt wordt is opzettelijke schade en enkel financiële schade. Omdat de claimkosten hoog op kunnen lopen, is het altijd aan de raden en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar hoe kiest u nou de juiste verzekeraar? Het is belangrijk de verschillende aanbieders van aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Vergelijk aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar
De meeste verzekeringsmaatschappijen bieden een aansprakelijkheidsverzekering aan. Deze maatschappijen dekken bijna allemaal verschillende zaken voor een andere prijs. Zelfs binnen een maatschappij heeft u nog veel keuzes te maken. Het is belangrijk de aansprakelijkheidsverzekeringen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken, omdat u anders misschien we de verkeerde verzekering af zou kunnen sluiten. Dan blijkt naderhand uw zoontje iemand met voetbal per ongeluk tegen zijn scheenbeen te trappen en wordt dit niet gedekt door de door u afgesloten aansprakelijkheidsverzekering.

Waar moet u op letten wanneer u aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijkt?
Het is belangrijk goed te kijken naar wat verzekeringsmaatschappijen u te bieden hebben. Bekijk vooral goed de premie in combinatie met wat er allemaal verzekerd wordt. Uw persoonlijke situatie speelt hierbij en grote rol. Wanneer u geen kinderen heeft, zou u bijvoorbeeld veel beter voor een lagere premie en minder dekking kunnen gaan. Als u wel een kind heeft en deze veel buiten speelt, is het verstandig om voor veel dekking te gaan en een hogere premie voor lief te nemen.

Bent u een ondernemer?
Wanneer u een eigen bedrijf heeft, is enkel een particuliere aansprakelijkheidsverzekering afsluiten niet genoeg. Claims die u via uw bedrijf ontvangt, worden namelijk niet door de particuliere aansprakelijkheidsverzekering gedekt. Hiervoor moet u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade aan medewerkers (bedrijfsongevallen) en schade die uw klanten door uw diensten of producten op kunnen lopen. De premie van de bedrijfsverzekering kan sterk variëren. Veel factoren (zoals de grootte van uw bedrijf, welke producten of diensten u levert, de bedrijfsgeschiedenis) spelen hierbij namelijk een rol.

Vraag offertes aan
Een eenvoudige manier om de aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken is door offertes aan te vragen. U voert op de sites van verzekeringsmaatschappijen uw persoonlijke wensen in (hier moet u goed over nadenken!) en deze laten u gelijk zien welke premie u dan moet betalen of nemen per mail of telefoon contact met u op. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken kan u er snel achter komen welke verzekeringsmaatschappij het best aansluit bij uw wensen.

Waar moet u op letten bij het vergelijken?
Wanneer u de verzekeringsmaatschappijen met elkaar gaat vergelijken, is het belangrijk goed te kijken naar de verschillen in combinatie met de premie. Hoeveel vraagt een maatschappij en welke zaken worden hiervoor gedekt? Kijk ook tot wel bedrag deze zaken dan gedekt zijn. Veel verzekeraars hebben een maximum uitkering. Hoe hoog het bedrag hiervoor is kan sterk variëren. Goed kijken en daarna pas beslissen dus!