Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Amersfoort

Op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering in Amersfoort? Definitie AVP: een verzekering die schade vergoed die door jezelf veroorzaakt wordt. Deze polis wordt relevant zodra jij schade bij iemand anders aanricht. In de regel heb je het dan over schade aan eigendommen of bijvoorbeeld lichamelijk letsel. Om je direct een idee te geven:

 • je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw
 • je morst frisdrank over de bank van de buurman
 • iemand breekt een enkel door jouw toedoen
De polis is vrijwillig, toch is 95% van de Nederlanders verzekerd. Deze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Amersfoort, gemeente Amersfoort, Utrecht wordt al aangeboden vanaf €3,85 t/m €5,45. Jij mag zelf je maximale dekking kiezen, bijv. €1.250.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteAmersfoort
(Net) nummer033 (+3133)
Inwoners153602
Postcodegebieden3800
BuurtschappenStadskern, Zonnehof, Soesterkwartier, Isselt, Bosgebied, De Koppel, De Kruiskamp, Schothorst Zuid, Schothorst Noord, Liendert, Rustenburg, Stoutenburg-Noord, Schuilenburg, Randenbroek, Vermeerkwartier, Leusderkwartier, De Berg Zuid, De Berg Noord, Hoogland, Zielhorst, Kattenbroek, Calveen, Park Schothorst, Nieuwland, Valleipoort, Hooglanderveen, Buitengebied West, Vathorst-De Velden, Vathorst-centrum, Vathorst-De Bron, Vathorst-De Laak
Plaatsen in de omgevingverzekering-Ameland, aansprakelijkheidsverzekering-Alphen-Chaam, polis-Alphen aan den Rijn, verzekeringspakket-Almere, Almelo en verzekeraar-Alkmaar
aansprakelijkheidsverzekering-amersfoort

AVP vergelijken Amersfoort augustus 2022

Het kan iedereen overkomen. Een gezinslid of bewoner beschadigt iets bij een ander. Voorbeelden zijn toestanden als je morst rode wijn over een meubel van de buurvrouw of iemand breekt zijn pols door jouw schuld. In het geval dat jij hiervoor wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld, kan dat een aanzienlijke kostenpost worden. Aan de hand van een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering hoef je je daar niet druk om te maken. Al vanaf €2,25 – €5,15 kies je zelf een te verzekeren bedrag van bijvoorbeeld €2.750.000

Gemakkelijk vergelijken via internet?
Heb jij al een goede aansprakelijkheidsverzekering? Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker kan men direct Amersfoort AVP verzekeringen vergelijken. Kom erachter welke AVP matcht met jouw wensen. Denk aan aanbieder als Aegon en ABN-AMRO. Zo profiteer je van een transparante dekking, en voordelige premies! Een verzekering gezien? Jouw nieuwe polis afsluiten doe je online. De gekozen assuradeur kan helpen met het overstappen. Ga door naar: Huis In Eén Verzekeringen dekking.

Veelgestelde vragen over de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid’. Schades die expres wordt veroorzaakt nemen ze niet in behandeling.

Heb ik een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Een AVP is vrijwillig. Echter raden verzekeringsexperts het wel aan. Soms – denk aan letselschade – kan je een enorme “rekening” krijgen. Voor relatief lage maandbedragen krijg jij maximale zekerheid.

Wat is het maximaal verzekerde bedrag?

De meeste verzekeraars hanteren een maximale uitkering van €1.300.000 – 2.800.000. Waak voor een te lage verzekering. In het geval van letselschade kan de schade enorm oplopen.

Hoeveel kost een AVP verzekering?

De prijs hangt samen met het bedrag dat je verzekerd, de gezinssamenstelling, en het gekozen eigen risico. De kosten bedragen circa €3,8 tot €6,00.

Benodigde tijd: 4 minuten.

Jouw aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Kies geboortedatum

  Mensen op leeftijd hebben een lagere premie wanneer zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Amersfoort afsluiten.

 2. Type gezin (kinderen)

  Een kleine gezin of ook een gezin met kinderen? Families met kinderen krijgen te maken met hogere tarieven.

 3. Selecteer verzekerd bedrag

  Dit ligt tussen de €1.750.000 tot €2.750.000. Een dure dekking betekent een duurdere premie.

 4. Selecteer eigen risico

  Er is een keuze voor €0,maar je kunt het ook zetten op €90.

 5. Online overstappen

  Hierna tref je de beste AVP’s. Neem een van de polissen en sluit jouw polis zelf over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat ben ik maandelijks kwijt voor een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Amersfoort? Bekijk alle verzekeraars in de regio 3800, 3802, 3811, 3812, 3813, 3814, 3815, 3816, 3817, 3818, 3819, 3821, 3822, 3823, 3824, 3825, 3826.

Populaire aansprakelijkheidsverzekeringen en woonverzekeringen van augustus 2022

 • Nationale Nederlanden AVP
 • Inshared Aansprakelijkheid
 • Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet

Welke verzekering is de goedkoopste voor particulieren?

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (ook wel AVP) verzeker je jezelf tegen de financiële gevolgen vanschade aan personen en spullen. Zoals je hierboven kunt zien: de tarieven wijken sterk van elkaar af. De dekkingen via Inshared kan qua prijs afwijken van een AVP van Nationale Nederlanden. Is hiervoor een verklaren? Zo’n partij werkt met eigen voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Amersfoort? Dit verschilt per situatie. Onderstaand tref je praktische informatie.:

 1. Voorkom een té hoog verzekerd bedrag. Is een bedrag van €2.500.000 echt nodig?
 2. Neem ook andere verzekeringen: Betrek jouw AVP binnen het aanbod van de woonverzekeringen. Deze pakketkorting is erg interessant.
 3. Kijk of je het eigen risico kunt verhogen. Je gaat wel iets betalen in het geval van schade. Maar je profiteert wel van een lager tarief
 4. Betaal per jaar: Kun jij direct alle premie betalen? Profiteer dan van extra korting op de verzekering.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Waak voor een te dure aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk verzekeraars elke 12 maanden, en wees niet bang om over te stappen. Het kost iets tijd, maar het kan flink geld besparen.

Advies: sluit een pakket voor woonhuisverzekeringen af i.c.m. AVP

De AVP is een relatief goedkope verzekering. Vanaf slechts €3,15 ben je al goed verzekerd. Mogelijk is er een scherpere premie. Vaak is het gunstig om jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering samen te voegen met andere (woon)verzekeringen. Denk aan de de opstal en inboedel. Advies: auto, reis-, en rechtsbijstandverzekering kan je bij elkaar samenvoegen. Zo’n pakketkorting is vaak erg lucratief en je kunt je aansprakelijkheid in Amersfoort verzekeren.

5 tips rondom woonverzekeringen

 • Combinatievoordeel
 • Één aanspreekpunt
 • Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 • Slechts eenmaal poliskosten
 • Een duidelijke nota per maand

‘Via internet kan ik mijn schades melden’

W. Vermeulen, Amersfoort (augustus 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente