Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Enschede

Speur jij naar een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering in Enschede? Definitie AVP: een verzekering tegen de financiële gevolgen van schade aan anderen. Hij komt van pas als je goederen / dingen van anderen stuk maakt. We hebben het vaak over schade aan elektronica of bijvoorbeeld schade aan personen (letselschade). Denk dan aan cases zoals:

 • je gooit wijn over de bank van een familielid
 • de ipad laten vallen
 • een ongeluk met motor of auto door jouw schuld
In ons land is dit 100% vrijwillig, maar voor de meeste gezinnen wel een must. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Enschede, gemeente Enschede, Overijssel sluit je al af voor €3,1 tot €5,2. Jij mag zelf je maximale dekking kiezen, bijv. €3.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
(Regio) nummer053 (+3153)
Aantal inwoners158351
Postcodes7500
BuurtschappenBinnensingelgebied, Hogeland – Velve, Boswinkel – Stadsveld, Twekkelerveld – T.H.T., Enschede-Noord, Ribbelt – Stokhorst, Enschede-Zuid, Bedrijfsterreinen Enschede-West, Glanerbrug en omgeving, Landelijk gebied en kernen
Plaatsen in de regioverzekering-Enkhuizen, aansprakelijkheidsverzekering-Emmen, polis-Elburg, verzekeringspakket-Eindhoven, Eijsden-Margraten en verzekeraar-Eersel
aansprakelijkheidsverzekering-enschede

AVP vergelijken Enschede augustus 2022

Er kan altijd wel iets misgaan. Iemand uit het gezin vernielt iets van een ander iemand. Denk dan aan gebeurtenissen als een gezinslid maakt krassen op de auto van de buurvrouw of letselschade als een gebroken arm. Mits blijkt dat jij aansprakelijk bent, zul je daarvoor zelf voor de kosten opdraaien. Aan de hand van de aparte aansprakelijkheidsverzekering loop je dit risico niet. Startend vanaf €2,8 tot €6,1 per maand ben je verzekerd voor een bedrag tot bijv. €2.250.000

Simpel online vergelijken?
Iedereen verdient een goede aansprakelijkheidsverzekering! Middels de de vergelijker kun je moeiteloos Enschede AVP verzekeringen vergelijken. Bekijk welke AVP in lijn is met jouw wensen. Denk aan aanbieder als OHRA en Centraal Beheer. Op die manier geniet je van een passende dekking, maar ook een scherpe prijs. Iets interessants op het spoor gekomen? Je kunt eenvoudig online een polis afsluiten. Jouw nieuwe aanbieder helpt met de overstap. Lees updates over: Allianz dekking.

Details betreffende de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die dekking biedt als je een schadevergoeding zou moeten betalen’. Schades die expres wordt veroorzaakt vallen buiten deze module.

Moet ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

De AVP is niet wettelijk verplicht. Alleen raden verzekeringsexperts het wel aan. In de praktijk – vooral bij letselschade – kan de schade in de papieren lopen. Voor een kleine vergoeding (euro’s per maand) ben je hiervoor verzekerd.

Voor welk bedrag (€) ben ik verzekerd?

De meeste verzekeraars gaan uit van vergoedingen die beginnen bij €1.500.000 tot zo’n 2.900.000. Houd het verzekerde bedrag niet te laag. Wanneer je te maken hebt met letselschade kan de schade enorm oplopen.

Wat kost de AVP verzekering per maand?

De maandelijkse premie komt tot stand door het max. te verzekeren bedrag, het soort huishouden, en het eigen risico. De premies schommelen tussen de €2,65 t/m €5,05.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Kies geboortedatum

  Senioren hebben de scherpste premies op het moment dat zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Enschede afsluiten.

 2. Kies gezinssamenstelling

  Een kleine gezin of wellicht een partner met kinderen? Een gezin met bijv. 2 kinderen krijgen te maken met hogere tarieven.

 3. Hoogte van het verzekerd bedrag

  Dit ligt tussen de €1.500.000 tot €3.000.000. Een hoog bedrag resulteert in een minder aantrekkelijke premie.

 4. Selecteer eigen risico

  Er is een keuze voor €0,echter onder andere ook €150.

 5. Online vergelijken

  Vervolgens bekijk je alle beschikbare AVP’s. Neem een van de polissen en sluit jouw polis zelf over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Hoe duur is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Enschede? Ontdek de voordeligste assuradeurs in de regio 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562.

Populaire aansprakelijkheidsverzekeringen en woonverzekeringen van augustus 2022

 • Klaverblad AVP
 • Aegon Aansprakelijkheid
 • Aegon Aansprakelijkheidsverzekering
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ZLM Opstalverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)

Welke verzekering is de goedkoopste voor particulieren?

D.m.v. een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (of AVP) ben je verzekerd voor schade (per ongeluk) aanricht bij anderen. Wat je uit de vergelijker kan opmaken: de premies variëren enorm. Een verzekering via HEMA is soms net wat duurder dan een AVP van FBTO. Wat is daarvan de reden? Zo’n verzekeraar hanteert eigen specifieke modules & voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Enschede? Er is geen polis die overal de goedkoopste is. Wel hebben we nuttige adviezen:

 1. Denk goed na over het te verzekeren bedrag. Moet jij echt de maximale dekking?
 2. Kies voor een verzekeringspakket: Neem jouw AVP in een deal met woonverzekeringen. De pakketkorting kan erg oplopen.
 3. Neem een eigen risico. Je betaalt zelf een klein stukje bij een schadegeval. Echter, het maandtarief is gunstiger
 4. Éénmalige betaling: Kun jij direct alle premie betalen? Profiteer dan van extra korting op de verzekering.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Neem je huidige aansprakelijkheidsverzekering kritisch onder de loep. Vergelijk regelmatig, en stap indien nodig over. Je mag elk jaar overstappen!

Optie: Kies voor een complete woonhuisverzekering + AVP

Een AVP is in de regel niet duur. Beginnend bij €3,45 ben je al goed verzekerd. Mogelijk is er een scherpere premie. Het kan verstandig zijn om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te bundelen met overige woonverzekeringen. Voorbeelden zijn opstal- en inboedelverzekering. Advies: rechtsbijstand-, auto en reisverzekering zijn mogelijk ook te combineren. Soms heb je dan recht op meer pakketkorting. Dit is het moment, ga aansprakelijkheid in Enschede verzekeren.

5 voordelen van een woonverzekering

 • Combinatievoordeel
 • Een contactpersoon
 • Geen onenigheid wie wat verzekert
 • Prolongatiekosten maar een keer betalen
 • Alle kosten op een heldere factuur

‘Ook schades van onze kinderen zijn goed verzekerd’

Z. de Groot, Enschede (augustus 2022)