Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Friens

Wil jij ook een aansprakelijkheidsverzekering in Friens? Zo’n AVP is de verzekering die de verzekerde en haar gezin verzekert tegen het risico van aansprakelijkheid. De dekking is noodzakelijk zodra je schade toebrengt aan iemands bezittingen. In de regel heb je het dan over schades aan producten maar ook geestelijk letsel. Voorbeelden hiervan zijn:

  • jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
  • je morst een kop koffie over de bank van een vriend
  • je veroorzaakt een gebroken been
Je bent vrij om het af te sluiten, maar het is wel aan te raden. Deze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Friens, gemeente Leeuwarden, Friesland wordt al aangeboden vanaf €2,85 – €4,4. Je bent verzekerd tot bijvoorbeeld €2.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
(Net) nummer0566 (+31566)
Inwoners107.897
Postcodes9009
BuurtenBinnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04
Plaatsen in de buurtverzekering-reduzum, aansprakelijkheidsverzekering-idaerd, polis-eagum, verzekering-hoorn, AVP-wergea en warstiens
aansprakelijkheidsverzekering-friens

AVP vergelijken Friens april 2024

Het kan iedereen overkomen. Een gezinslid of bewoner maakt iets kapot bij iemand anders. Onder andere omstandigheden als je gooit frisdrank over het tapijt van iemand maar ook een gebroken arm door jouw schuld. Indien jij hiervoor wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld, moet je dat uit eigen zak gaan betalen. Middels een speciale aansprakelijkheidsverzekering loop je dit risico niet. Al vanaf €2,6 – €5 kies je zelf een te verzekeren bedrag van bijvoorbeeld €2.500.000

Eenvoudig zelf vergelijken?
Hoe vind ik een gewoon goede aansprakelijkheidsverzekering? Via de vergelijkingstool kun jij gemakkelijk Friens AVP verzekeringen vergelijken. Achterhaal welke AVP in lijn is met jouw wensen. Wellicht een polis van OHRA en Unive. Zodoende profiteer je van een goede dekking, en voordelige premies! Een aantrekkelijke polis tegengekomen? Jouw nieuwe polis afsluiten doe je online. Overstappen kost maar weinig tijd. Mogelijk interessant: ABN AMRO april 2024.

Wat jij moet weten over de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die u tegen schade en letsels beschermt, die je aan anderen verricht’. Schades die expres wordt veroorzaakt zijn uitgezonderd.

Moet ik een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Je mag zelf weten of je een AVP afsluit. Desondanks vrijwel elke Nederlander is wel verzekerd. Bij toeval – denk aan letselschade – moet jij rekenen op een forse kostenpost. Voor enkele tientjes per jaar kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Wat is het maximaal verzekerde bedrag?

Het gros van de verzekeraars werken met bedragen die variëren van €1.500.000 – 3.000.000. Kijk uit dat je niet te weinig verzekerd. Bij complexe vormen van letselschade kan de rekening fors hoog worden.

Wat kost een AVP verzekering?

De maandelijkse premie wordt bepaald door het max. te verzekeren bedrag, het soort huishouden, en de hoogte van de eigen risico’s. De premies vinden we terug tussen de €2,9 tot €5,8.

Benodigde tijd: 3 minuten

Jouw aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

  1. Kies geboortedatum

    Senioren betalen een lagere premie wanneer zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Friens afsluiten.

  2. Klik op de gewenste familiesamenstelling

    1-persoonshuishouden of daarnaast een gezin met kinderen? Gezinnen met kinderen krijgen te maken met hogere tarieven.

  3. Selecteer verzekerd bedrag

    Dit ligt tussen de €1.750.000 tot €2.250.000. Een uitgebreide polis resulteert in een duurdere premie.

  4. Kies eigen risico

    Dit kan zijn €0,00, echter onder andere ook €200.

  5. Kies een verzekeraar

    Vervolgens bekijk je alle beschikbare AVP’s. Neem een van de polissen en regel de overstap zelf online.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat zijn de kosten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Friens? Achterhaal de voordeligste assuradeurs in de regio 9009.

Top aansprakelijkheidsverzekeringen + woonverzekeringen van april 2024

  • Nationale Nederlanden AVP
  • FBTO Aansprakelijkheid
  • Unive Aansprakelijkheidsverzekering
  • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering
  • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
  • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)

Wat is de voordeligste verzekering voor particulieren?

Dankzij een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (ook wel AVP) beperk jij het risico dat je loopt voor schade die jij (zonder opzet) veroorzaakt bij anderen. Het is duidelijk: de prijzen kunnen enorm afwijken. Een polis van Klaverblad kan soms fors duurder zijn dan een verzekering van FBTO. Is dit te verklaren? Zo’n verzekeraar biedt een polis met unieke voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Friens? Er is geen polis die overal de goedkoopste is. Wel hebben we een aantal concrete tips:

  1. Kies niet blind voor het hoogste bedrag. Is €3.000.000 noodzakelijk?
  2. Ga voor de combinatie van verzekeringen: Sluit je AVP af in een deal met woonverzekeringen. De pakketkorting kan erg oplopen.
  3. Neem een eigen risico. Wanneer je aanspraak maakt op je AVP draag je zelf iets bij. Echter, het maandtarief is gunstiger
  4. Kies voor jaarlijkse betaling: Betaal je de premie in één keer? Wellicht wordt je dan beloond met kortingen tot 4%.
  5. Elk jaar vergelijken: Neem je huidige aansprakelijkheidsverzekering kritisch onder de loep. Blijf vergelijken, en stap indien nodig over. Dit kan flink besparen!

Advies: sluit een pakket voor woonhuisverzekeringen af i.c.m. AVP

Jouw AVP hoeft niet veel te kosten. Al vanaf €2,9 profiteer je van een prima dekking. Mogelijk is er een scherpere premie. Vaak is het gunstig om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te betrekken bij andere (woon)verzekeringen. Je moet dan als eerst denken aan de inboedelverzekering en opstalverzekering. Advies: auto, reis-, en rechtsbijstandverzekering vallen daar vaak ook binnen. De pakketkortingen kunnen hoog oplopen. Besluit vandaag en start met aansprakelijkheid in Friens verzekeren.

5 redenen voor woonverzekeringen!

  • Extra voordeel
  • 1 aanspreekpunt
  • Geen discussie tussen verzekeraars
  • Besparen op polis- en administratiekosten
  • Grip op de kosten

‘Geen eindeloze vragenlijst invullen, gewoon vergeljken’

N. van de Veen, Friens (april 2024)