Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Leiden

Zoekend naar een aansprakelijkheidsverzekering in Leiden? De AVP is de verzekering die de verzekerde en haar gezin verzekert tegen het risico van aansprakelijkheid. Dit is nodig op het moment dat per ongeluk iets stuk maakt van iemand. Je moet dan denken aan schades aan producten maar ook schade aan personen (letselschade). Denk dan aan cases zoals:

 • jouw kind maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • een smartphone laten vallen
 • jouw zoon botst op een geparkeerde auto
Je bent vrij om het af te sluiten, maar voor de meeste gezinnen wel een must. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Leiden, gemeente Leiden, Zuid-Holland is er al vanaf €2,75 tot €5,2. Voor dat geld ben je zo verzekerd tot €2.250.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Netnummer071 (+3171)
Bewoners122561
Postcodegebied2300
BuurtenBinnenstad-Zuid, Binnenstad-Noord, Stationsdistrict, Leiden-Noord, Roodenburgerdistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Morsdistrict, Boerhaavedistrict, Merenwijkdistrict, Stevenshofdistrict
Plaatsen in de omgevingverzekering-Leeuwarden, aansprakelijkheidsverzekering-Leerdam, polis-Leek, verzekeringspakket-Lansingerland, Langedijk en verzekeraar-Landsmeer
aansprakelijkheidsverzekering-leiden

AVP vergelijken Leiden augustus 2022

Het kan iedereen overkomen. Iemand uit het gezin brengt schade toe aan iets of iemand. Voorbeelden zijn omstandigheden als je stoot iemands kunstwerk van tafel dan wel een ongeluk met motor of auto door jouw schuld. In het geval dat jij hiervoor wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld, zul jij alle onkosten moeten vergoeden. Aan de hand van een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering is dat risico afgedekt. Vanaf slechts €3,15 t/m €4,45 per maand ben je verzekerd voor een bedrag tot bijv. €2.250.000

Snel alle polissen vergelijken?
Elke Nederlander kan veel baat hebben bij een aansprakelijkheidsverzekering. Door gebruik te maken van de verzekeringsvergelijker kan je eenvoudig Leiden AVP verzekeringen vergelijken. Zoek uit welk product matcht met jouw wensen. Denk aan aanbieder als Aegon en Centraal Beheer. Aan de hand daarvan heb je een passende dekking, maar ook een scherpe prijs. Een polis gevonden? Jouw nieuwe polis afsluiten doe je online. De gekozen assuradeur kan helpen met het overstappen. Ga door naar: Aegon polis.

Info aangaande de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid’. Schades met opzet vallen niet binnen de dekking.

Is een aansprakelijkheidsverzekering altijd nodig?

Je bent niet verplicht een AVP te nemen. Echter is het niet heel onverstandig. Bij toeval – in het bijzonder bij letselschade – kan je een flinke claim ontvangen. Voor enkele tientjes per jaar is dat risico gewoon afgedekt.

Hoe hoog is het verzekerde bedrag?

Legio verzekeraars gaan uit van bedragen die variëren van €1.500.000 tot zo’n 2.300.000. Pas op voor onderverzekering. In het geval van letselschade kan het bedrag flink oplopen.

Hoeveel kost een AVP verzekering?

De maandelijkse premie heeft als onderliggende factoren: het totaalbedrag, het soort huishouden, en het gekozen eigen risico. De premies schommelen tussen de €2,9 t/m €4,15.

Benodigde tijd: 4 minuten.

Jouw aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Bepaal je leeftijd

  Bejaarden betalen een lagere premie wanneer zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Leiden afsluiten.

 2. Klik op de gewenste familiesamenstelling

  1-persoonshuishouden of wellicht een partner en/of kids? Huishoudens met kids hebben te maken met een hogere prijs.

 3. Welk bedrag wil je verzekeren?

  Dit ligt tussen de €1.000.000 tot €2.000.000. Een maximale uitkering houdt wel in; een hogere prijs.

 4. Hoogte van het eigen risico

  Je kunt kiezen voor €0,00, echter onder andere ook €100.

 5. Vergelijken en overstappen

  Vervolgens bekijk je de beschikbare AVP’s. Klik op de gewenste verzekeraar en regel de overstap zelf online.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Hoe hoog bedraagt de premie van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Leiden? Bekijk de scherpst geprijsde aanbieders in de regio 2300, 2301, 2302, 2303, 2311, 2312, 2313, 2314, 2315, 2316, 2317, 2318, 2321, 2322, 2323, 2324, 2331, 2332, 2333, 2334.

De beste aansprakelijkheidsverzekeringen en woonverzekeringen van augustus 2022

 • ABN-AMRO AVP
 • ABN-AMRO Aansprakelijkheid
 • Nationale Nederlanden Aansprakelijkheidsverzekering
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium

Welke verzekering is de goedkoopste voor particulieren?

Met behulp van een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (afkorting AVP) dek je jouw aansprakelijkheid voor schade die jij (zonder opzet) veroorzaakt bij anderen. Het is duidelijk: de premies kunnen enorm afwijken. Een polis via Inshared kan soms fors duurder zijn dan die van bijvoorbeeld Unive. Hoe ontstaan deze verschillen? De assuradeur biedt een polis met unieke voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Leiden? Hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Wel hebben we handige bespaartips:

 1. Ga niet altijd zomaar voor de hoogste dekking. Is €2.000.000 wel gewenst?
 2. Selecteer een pakketverzekering: Betrek jouw AVP bij de aanbiedingen van woonverzekeringen. Deze pakketkorting is erg interessant.
 3. Ga voor een vrijwillig eigen risico. Je betaalt bij schade een stukje zelf. De premie daalt wel flink
 4. Factureer jaarlijks: Maak jij de premies in 1 keer over? Dan krijg je mogelijk nog 2% of 3% extra korting.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Zorg dat jouw aansprakelijkheidsverzekering betaalbaar blijft. Vergelijk verzekeraars elke 12 maanden, en regel je opstap direct online. Je mag elk jaar overstappen!

Overweeg een totale woonhuisverzekering met AVP

De instapprijs van een AVP is erg laag. Beginnend bij €2,9 profiteer je van een prima dekking. Maar het kan goedkoper! Vaak is het gunstig om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te betrekken bij verdere woonverzekeringen. Voorbeelden zijn inboedel- en opstalverzekering. Tevens, de rechtsbijstand-, reis en autoverzekering kan je hier vaak aan toevoegen. Soms heb je dan recht op meer pakketkorting. Dit is het moment, ga aansprakelijkheid in Leiden verzekeren.

Waarom een woonverzekering afsluiten?

 • Extra voordeel
 • Overzichtelijk
 • Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 • Slechts eenmaal poliskosten
 • Grip op de kosten

‘Goede service, binnen enkele minuten was ik eruit!’

D. Dijkstra, Leiden (augustus 2022)