Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Piaam

Zoekend naar een aansprakelijkheidsverzekering in Piaam? Definitie AVP: een verzekering die de schade vergoedt die jij aanricht aan iemand anders of zijn/haar spullen. Dit is nodig op het moment dat per ongeluk iets stuk maakt van iemand. We hebben het vaak over schade aan spullen maar ook lichamelijk letsel. Denk dan aan cases zoals:

 • je gooit bier over het tapijt van de buurman
 • je gooit bier over de bank van de buurman
 • een gebroken arm door jouw schuld
De polis is vrijwillig, toch is 95% van de Nederlanders verzekerd. De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Piaam, gemeente Súdwest-Fryslân, Friesland is al verkrijgbaar vanaf €2,35 t/m €4,55. Voor dat geld ben je zo verzekerd tot €3.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteSúdwest-Fryslân
Netnummer0515 (+31515)
Bewoners84.048
Postcodes8756
WijkenBolsward, Sneek, Nijefurd, Koudum, Hemelum, IJlst, Zuid IJlst, Oost IJlst, West IJlst, Oosthem, Noordwest IJlst, Zuidoost IJLst, Woudsend, Bouwhoek, Weidestreek Oost, Weidestreek West, Weidestreek Zuid, Makkum, Weidestreek Zuidwest, Boarnsterhim
Naburige plaatsenverzekering-idsegahuizum, aansprakelijkheidsverzekering-makkum, polis-cornwerd, verzekering-wons, AVP-kornwerderzand en zurich
aansprakelijkheidsverzekering-piaam

AVP vergelijken Piaam mei 2024

Een foutje is snel gemaakt. Jij (of een ander gezinslid) brengt schade toe aan iets of iemand. Bijvoorbeeld situaties als jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman en tevens je veroorzaakt een gebroken been. In het geval dat jij wettelijk aansprakelijk bent, zul jij alle onkosten moeten vergoeden. Aan de hand van een speciale aansprakelijkheidsverzekering ben je hiertegen verzekerd. Vanaf slechts €3,8 – €5,5 p/maand is eventuele schade vergoed tot bijvoorbeeld €1.750.000

Gemakkelijk vergelijken via internet?
Een goede aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk. Aan de hand van de vergelijkingstool kan men direct Piaam AVP verzekeringen vergelijken. Ontdek zelf welke dekking rijmt met jouw eisen. Je kunt denken aan verzekeraars als OHRA en Unive. Vervolgens profiteer je van een passende dekking, en lagere prijzen! Een aantrekkelijke polis tegengekomen? Online kan je snel een polis afsluiten. De gekozen assuradeur kan helpen met het overstappen. Ga door naar: HEMA polis.

Info aangaande de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die dekking biedt als je een schadevergoeding zou moeten betalen’. Schades die met opzet worden veroorzaakt zijn niet gedekt.

Heb ik een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

De AVP is niet bij wet verplicht. Echter raden verzekeringsexperts het wel aan. Zo nu en dan – vooral bij letselschade – kan je een enorme “rekening” krijgen. Tegen een klein bedrag p/maand heb jij dat risico niet meer.

Hoe hoog bedraagt het max. verzekerde bedrag?

De grote verzekeraars werken met vergoedingen die beginnen bij €1.000.000 – 2.250.000. Houd het verzekerde bedrag niet te laag. Bij complexe vormen van letselschade kan de rekening fors hoog worden.

Hoeveel kost een AVP verzekering?

De prijs komt tot stand door het max. te verzekeren bedrag, de gezinsgrootte, en de eigen bijdrage. De kosten bedragen circa €2,55 tot €4,2.

Benodigde tijd: 3 minuten

Jouw aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Geef je leeftijd op

  Oudere mensen krijgen een goedkoper tarief als zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Piaam afsluiten.

 2. Bepaal familiesamenstelling

  Ben je alleen of wellicht een familie met kids? Grote gezinnen hebben te maken met een hogere prijs.

 3. Kies het te verzekeren bedrag

  Dit schommelt tussen €1.250.000 tot €3.000.000. Een dure dekking betekent een duurdere premie.

 4. Bepaal eigen risico

  Er is een keuze voor 0 euro eigen risico, maar ook voor bijv. €45.

 5. Kies een verzekeraar

  Vervolgens bekijk je de beschikbare AVP’s. Bepaal de beste maatschappij en regel de overstap online.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat ben ik maandelijks kwijt voor een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Piaam? Achterhaal alle verzekeraars in de regio 8756.

Populaire aansprakelijkheidsverzekeringen en woonverzekeringen van mei 2024

 • Klaverblad AVP
 • HEMA Aansprakelijkheid
 • Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Allrisk)

Welke verzekering is de voordeligste voor particulieren?

Via een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (of AVP) ben jij en je gezin verzekerd tegen schade die jij anderen onbedoeld toebrengt. Zoals je hierboven kunt zien: de onkosten kunnen enorm afwijken. Een dekking van OHRA is soms net wat duurder dan die van bijvoorbeeld FBTO. Is hiervoor een verklaren? De partij heeft weer een andere dekking en voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Piaam? Dit verschilt per situatie. Verderop bekijk je een aantal concrete tips:

 1. Kijk kritisch naar je dekking. Heb je zo’n hoge uitkering nodig?
 2. Neem ook andere verzekeringen: Neem jouw AVP tegelijkertijd met de woonverzekeringen. De pakketkorting kan erg oplopen.
 3. Ga voor een vrijwillig eigen risico. Wanneer je aanspraak maakt op je AVP draag je zelf iets bij. De premie daalt wel flink
 4. Betaal per jaar: Maak jij de premies in 1 keer over? Wellicht wordt je dan beloond met kortingen tot 4%.
 5. Altijd vergelijken: Pas op voor een onnodige dure aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk met regelmaat de prijzen, en stap indien nodig over. Het kost iets tijd, maar het kan flink geld besparen.

Optie: Kies voor een complete woonhuisverzekering + AVP

De instapprijs van een AVP is erg laag. Al vanaf €3,75 ben jij al gedekt voor de meeste dingen. Hieronder vertellen we hoe het nog voordeliger kan. Vaak is het gunstig om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te betrekken bij de noodzakelijke woonverzekeringen. Denk aan de inboedelverzekering en opstalverzekering. Tevens, de auto-, rechtsbijstand en reisverzekering kan je bij elkaar samenvoegen. De pakketkortingen kunnen hoog oplopen. Besluit vandaag en start met aansprakelijkheid in Piaam verzekeren.

5 tips rondom woonverzekeringen

 • Pakket-voordeel
 • Een contactpersoon
 • Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 • Besparen op administratiekosten
 • Één maandelijkse nota

‘Met een goed gevoel de polis afgesloten’

S. Postma, Piaam (mei 2024)