Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Breda

Op zoek naar een aansprakelijkheidsverzekering in Breda? Een AVP is een verzekering die je beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. De noodzaak van deze polis spreekt voor zich zodra per ongeluk iets stuk maakt van iemand. Dit heeft bijv. betrekking op schades aan producten maar ook geestelijk letsel. Je kunt denken aan situaties als:

 • je morst bier over een meubel van de buurman
 • je morst rode wijn over het tapijt van de buurvrouw
 • je veroorzaakt lichamelijk letsel bij een ander
In ons land is dit 100% vrijwillig, maar het is geen overbodige luxe. Deze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Breda, gemeente Breda, Noord-Brabant sluit je al af voor €3,55 – €6,05. Zo ben je al verzekerd tot €1.250.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Regionummer076 (+3176)
Aantal inwoners181611
Postcodegebieden4800
BuurtschappenBreda Centrum, Breda Noord, Breda Oost, Breda Zuid-Oost, Breda Zuid, Breda West, Breda Noord-West, Bavel, Ulvenhout, Prinsenbeek, Teteringen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Boxtel, aansprakelijkheidsverzekering-Boxmeer, polis-Borsele, verzekeringspakket-Borne, Borger-Odoorn en verzekeraar-Boekel
aansprakelijkheidsverzekering-breda

AVP vergelijken Breda augustus 2022

Het kan iedereen overkomen. Een gezinslid of bewoner beschadigt iets bij een ander. Bijvoorbeeld toestanden als jouw partner maakt krassen op de auto van de buurman en door jou breekt iemand een been. Wanneer blijkt dat jij aansprakelijk bent, dan kan dit flink in de papieren lopen. Dankzij een speciale aansprakelijkheidsverzekering is dat gedeelte afgedekt. Startend vanaf €2,1 – €5,9 kan je een bedrag verzekeren van bijvoorbeeld €1.750.000

Simpel online vergelijken?
Een goede aansprakelijkheidsverzekering is belangrijk. Met behulp van de vergelijkingstool kun jij gemakkelijk Breda AVP verzekeringen vergelijken. Zoek uit welke module in lijn is met jouw eisenpakket. Wellicht een polis van FBTO of Verzekeruzelf.nl. Daardoor heb je een duidelijke dekking, en gunstige tarieven!Iets gezien? Je kunt eenvoudig online een polis afsluiten. Overstappen kost maar weinig tijd. Mogelijk interessant: London Verzekeringen inboedelverzekering.

Wat jij moet weten over de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die dekking biedt als je een schadevergoeding zou moeten betalen’. Schades met opzet zijn niet gedekt.

Is een aansprakelijkheidsverzekering altijd nodig?

De AVP is niet bij wet verplicht. Alleen is het niet heel onverstandig. Mogelijk – voornamelijk bij letselschade – kan de schade flink oplopen. Voor een kleine vergoeding (euro’s per maand) ben je hiervoor verzekerd.

Hoe hoog is het verzekerde bedrag?

Veel verzekeraars bieden jou een verzekerd bedrag van €1.400.000 – 3.000.000. Waak voor een te lage verzekering. Bij complexe vormen van letselschade kan het bedrag flink oplopen.

Hoeveel kost een AVP verzekering?

De prijs komt tot stand door het bedrag dat je verzekerd, de gezinssamenstelling, en het gekozen eigen risico. De onkosten liggen tussen de €2,7 t/m €5,65.

Benodigde tijd: 6 minuten.

De aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Start met je leeftijd

  Oudere mensen hebben het profijt van een lagere premie wanneer zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Breda afsluiten.

 2. Selecteer gezinssamenstelling

  Woon je zelfstandig of ook een partner met kinderen? Gezinnen met kinderen zullen hoger worden aangeslagen.

 3. Selecteer verzekerd bedrag

  Dit varieert van €1.250.000 tot €2.250.000. Een hoog bedrag houdt wel in; een minder aantrekkelijke premie.

 4. Selecteer eigen risico

  Er is een keuze voor €0,of een bedrag van rond de €100.

 5. Kies een verzekeraar

  Vergelijk online de beschikbare AVP’s. Klik op de gewenste verzekeraar en sluit jouw polis zelf over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat zijn de kosten van een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Breda? Vind en vergelijk de voordeligste assuradeurs in de regio 4800, 4801, 4802, 4803, 4811, 4812, 4813, 4814, 4815, 4816, 4817, 4818, 4819, 4820, 4822, 4823, 4824, 4825, 4826, 4827, 4834, 4835, 4836, 4837, 4838, 4839.

De beste aansprakelijkheidsverzekeringen en woonverzekeringen van augustus 2022

 • Aegon AVP
 • OHRA Aansprakelijkheid
 • Ditzo Aansprakelijkheidsverzekering
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)

Welke verzekering is de goedkoopste voor particulieren?

D.m.v. een aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (of AVP) ben jij en je gezin verzekerd tegen schade aan de eigendommen van anderen. Zoals je hierboven kunt zien: de tarieven wijken sterk van elkaar af. De modules via OHRA kan net een paar euro duurder zijn dan die van bijvoorbeeld ABN-AMRO. Hoe ontstaan deze verschillen? De aanbieder hanteert eigen specifieke modules & voorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Breda? Dat is voor ieder huishouden weer anders. Hierna lees je een aantal concrete tips:

 1. Kijk kritisch naar je dekking. Is een bedrag van €2.500.000 echt nodig?
 2. Ga voor de combinatie van verzekeringen: Sluit je AVP af tegelijkertijd met de woonverzekeringen. Op die manier krijg je extra pakketkorting.
 3. Kijk of je het eigen risico kunt verhogen. Je betaalt bij schade een stukje zelf. Echter, het maandtarief is gunstiger
 4. Éénmalige betaling: Betaal je de premie in één keer? Wellicht wordt je dan beloond met kortingen tot 4%.
 5. Jaarlijks vergelijken: Voorkom dat je teveel betaalt voor jouw aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk regelmatig, en stap indien nodig over. Het kost iets tijd, maar het kan flink geld besparen.

Optie: Kies voor een complete woonhuisverzekering + AVP

Jouw AVP hoeft niet veel te kosten. Al vanaf €2,75 ben je al goed verzekerd. Echter, je kunt nog meer besparen. Het is doorgaans slim om jouw particuliere aansprakelijkheidsverzekering te combineren met andere (woon)verzekeringen. Je moet dan als eerst denken aan de opstalverzekering en inboedelverzekering. Tevens, de auto-, rechtsbijstand en reisverzekering zijn prima te combineren. Soms heb je dan recht op meer pakketkorting. Dit is het moment, ga aansprakelijkheid in Breda verzekeren.

5 voordelen van een woonverzekering

 • Pakketpolis-voordeel
 • Centraal aanspreekpunt
 • Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 • Slechts eenmaal poliskosten
 • 1 duidelijke factuur

‘Handige tips voor een lagere premie’

D. van den Brink, Breda (augustus 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente