Aansprakelijkheid verzekeringen vergelijken?

Postcode Huisnummer

Aansprakelijkheidsverzekering Meppel

Speur jij naar een betrouwbare aansprakelijkheidsverzekering in Meppel? De AVP is de verzekering die de schade vergoedt waar jij wettelijk aansprakelijk voor bent. De noodzaak van deze polis spreekt voor zich zodra je goederen / dingen van anderen stuk maakt. Dit heeft bijv. betrekking op schade aan eigendommen of bijvoorbeeld geestelijk letsel. Denk dan aan cases zoals:

 • jouw partner maakt krassen op de auto van de buurvrouw
 • je morst wijn over het tapijt van een familielid
 • je knalt met je fiets op een stilstaande auto
Het is niet bij wet verplicht, echter is het wel heel verstandig. Deze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) in Meppel, gemeente Meppel, Drenthe sluit je al af voor €2,6 tot €4,25. Voor dat geld ben je zo verzekerd tot €3.000.000.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
verzekeruzelf-nl-verzekering Verzekerd tot €1.000.000
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Regionummer0522 (+31522)
Inwoners32794
Postcodegebied7940
WijkenCentrum, Atertoren, Haveltermade, Koedijkslanden, Berggierslanden, Ezinge, Oosterboer, Nieuwveenselanden, Blankenstein, Industrieterrein Noord, Industrie Oevers, Verspreid gebied Meppel, Nijeveen, Rogat
Plaatsen in de regioverzekering-Meierijstad, aansprakelijkheidsverzekering-Meerssen, polis-Medemblik, verzekeringspakket-Marum, Maastricht en verzekeraar-Maassluis
aansprakelijkheidsverzekering-meppel

AVP vergelijken Meppel augustus 2022

Er kan altijd wel iets misgaan. Iemand uit het gezin beschadigt iets bij een ander. Onder andere taferelen als je morst een kop koffie over het tapijt van een familielid maar ook je fietst tegen een geparkeerde auto aan. In het geval dat jij hiervoor wettelijk aansprakelijk kunt worden gesteld, zul jij alle onkosten moeten vergoeden. Dankzij de bijzondere aansprakelijkheidsverzekering loop je dit risico niet. Vanaf slechts €2 – €5,15 kan je een bedrag verzekeren van bijvoorbeeld €1.500.000

Gemakkelijk vergelijken via internet?
Elke Nederlander kan veel baat hebben bij een aansprakelijkheidsverzekering. Met behulp van de verzekeringsvergelijker kan iedereen snel Meppel AVP verzekeringen vergelijken. Achterhaal welke verzekering past bij jouw ideaalplaatje. Denk aan aanbieder als Nationale Nederlanden of Unive. Aan de hand daarvan heb je een transparante dekking, en voordelige premies! Iets gezien? Sluit jouw nieuwe verzekering nu online af. Overstappen kost maar weinig tijd. Mogelijk interessant: Avéro Achmea dekking.

Veelgestelde vragen over de AVP

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering is ‘een verzekering die de schade dekt die door jou is aangericht aan goederen of personen’. Schades die expres wordt veroorzaakt worden niet vergoed.

Moet ik verplicht een aansprakelijkheidsverzekering nemen?

Je mag zelf weten of je een AVP afsluit. Echter is het niet heel onverstandig. Bij toeval – denk aan letselschade – kan de schade flink oplopen. Voor relatief lage maandbedragen heb jij dat risico niet meer.

Wat is het maximaal verzekerde bedrag?

De meeste verzekeraars bieden jou uitkeringen van €1.500.000 tot 2.500.000. Pas op voor onderverzekering. In het geval van letselschade kan het bedrag flink oplopen.

Wat kost een AVP verzekering?

De premie komt tot stand door het totaalbedrag, de gezinssamenstelling, en het eigen risico. De tarieven bedragen circa €3,9 t/m €4,65.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

 1. Kies geboortedatum

  Mensen op leeftijd profiteren van een lagere premie wanneer zij een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren uit Meppel afsluiten.

 2. Selecteer gezinssamenstelling

  Alleenstaand of juist een gezin inclusief kinderen? Grote gezinnen betalen meer premie.

 3. Maximale verzekerde bedrag

  Dit varieert van €1.250.000 tot €2.000.000. Een hoger bedrag houdt wel in; een minder aantrekkelijke premie.

 4. Hoogte van het eigen risico

  Er is een keuze voor €0,of een bedrag van rond de €150.

 5. Kies een verzekeraar

  Hierna tref je de meest geschikte AVP’s. Klik op jouw voorkeur en stap online over.

premie berekenen

Kosten AVP berekenen

Wat kost een particuliere aansprakelijkheidsverzekering in Meppel? Vind en vergelijk de beste aanbieders voor de regio 7940, 7941, 7942, 7943, 7944, 7948.

De beste aansprakelijkheidsverzekeringen van augustus 2022 (pakketten)

 • Klaverblad AVP
 • Inshared Aansprakelijkheid
 • Verzekeruzelf.nl Aansprakelijkheidsverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)

Wat is de voordeligste verzekering voor particulieren?

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (afgekort AVP) verzeker je jouw aansprakelijkheid schade (per ongeluk) aanricht bij anderen. Het is duidelijk: de kosten verschillen wel degelijk. Een polis van Centraal Beheer is soms net wat duurder dan de polis van Nationale Nederlanden. Wat is daarvan de reden? Iedere assuradeur bepaalt zijn eigen polisvoorwaarden. Wat is de goedkoopste AVP in Meppel? Er is geen polis die overal de goedkoopste is. Verderop bekijk je handige bespaartips:

 1. Kies niet blind voor het hoogste bedrag. Heb je zo’n hoge uitkering nodig?
 2. Combineer met andere verzekeringen: Neem jouw AVP binnen het aanbod van de woonverzekeringen. Deze pakketkorting is erg interessant.
 3. Kijk of je het eigen risico kunt verhogen. Wanneer je aanspraak maakt op je AVP draag je zelf iets bij. Maar je profiteert wel van een lager tarief
 4. Éénmalige betaling: Maak jij de premies in 1 keer over? Profiteer dan van extra korting op de verzekering.
 5. Vergeet niet te vergelijken: Pas op voor een onnodige dure aansprakelijkheidsverzekering. Vergelijk verzekeraars elke 12 maanden, en wees niet bang om over te stappen. Dit kan flink besparen!

Tip: combineer aansprakelijkheid met andere woonhuisverzekeringen

Jouw AVP hoeft niet veel te kosten. Al vanaf €3,5 ben jij al gedekt voor de meeste dingen. Echter, je kunt nog meer besparen. Het is geen gek idee om de particuliere aansprakelijkheidsverzekering te bundelen met de noodzakelijke woonverzekeringen. Voorbeelden zijn inboedel- en opstalverzekering. Advies: reis-, auto en rechtsbijstandverzekering zijn prima te combineren. Zo’n pakketkorting is vaak erg lucratief en je kunt je aansprakelijkheid in Meppel verzekeren.

5 voordelen van een woonverzekering

 • Alles-in-1-korting
 • Centraal aanspreekpunt
 • Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 • Prolongatiekosten maar een keer betalen
 • Grip op de kosten

‘Goede service, binnen enkele minuten was ik eruit!’

K. Schouten, Meppel (augustus 2022)


Alle plaatsen in deze gemeente